Duurzaamheid

We worden ons bewuster van onze ecologische voetafdruk en willen die waar mogelijk verkleinen. De wens om duurzamer te leven is er, maar daadwerkelijk beginnen met actie ondernemen is voor velen lastig. BSI installatietechniek zet daarom een aantal opties op een rijtje om u op weg te helpen.

Verborgen item
Tip 1: Verlaag de temperatuur van uw CV ketel

Wanneer uw huis goed geïsoleerd is, kunt u de aanvoertemperatuur in de instellingen van uw CV ketel zonder problemen verlagen naar 60°C- 50°C of zelfs lager. Hierdoor behaalt uw CV ketel een hoger rendement, en dit leidt vervolgens weer tot minder gasverbruik. Dat terwijl u het thuis gewoon lekker warm houdt.

Tip 2: Regel uw CV installatie waterzijdig in

U kan uw CV installatie waterzijdig laten inregelen. Hierdoor zijn minder liters water nodig om uw huis te verwarmen. Dit is nog interessanter dan u denkt. U ontvangt hier namelijk zelfs een deel subsidie op! Benieuwd hoe dit werkt?

Neem contact met ons op!

Tip 3: Gebruik een programmeerbare thermostaat

Wanneer u overdag buiten de deur bent, hoeft uw verwarming niet op volle toeren te draaien. Ook als u gaat slapen is dat niet nodig. Het gebruik van een programmeerbare of zelfs een smart thermostaat helpt u bij het verlagen van uw energieverbruik door uw huis efficiënt te verwarmen. Dat kan bijvoorbeeld met de ATAG One waarmee u eenvoudig de temperatuur in uw huis reguleert via uw tablet of smartphone. 

Lees hier meer over de slimme thermostaat

Tip 4: Verwarm uw huis met een warmtepomp

Een hybride warmtepomp (in het geval van bestaande bouw) of een all electric warmtepomp (in het geval van nieuwbouw) zijn slimme en duurzame alternatieven voor een cv-ketel. Met een warmtepomp haalt u warmte uit het binnenklimaat. U ontvangt tot bijna 1/3e deel subsidie op een hybride of all electric warmtepomp.

Lees hier meer over warmtepompen

Tip 5: Warm uw water op met een zonneboiler

Een zonneboiler zet de warmte van de zon om in warm water. Deze bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor het warme water. Met de aanschaf van een zonneboiler bespaart u tot ongeveer de helft op uw energieverbruik.

Lees meer over zonneboilers

Energie besparen met de slimme thermostaat van ATAG

Dé thermostaat voor extra comfort, meer bedieningsgemak en efficiënter verwarmen. ATAG One stelt de gebruiker centraal en is eenvoudig én snel te installeren. De temperatuur thuis regelen via je tablet, PC of smartphone. Probleemloos en zonder abonnementskosten.

  • Op afstand bedienbaar via een app
  • Abonnementsvrij
  • Gebruiksvriendelijk
  • Zelflerend
  • Modern design

Warmte halen uit het binnenklimaat met een ATAG warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen, van warm water te voorzien én te koelen. Met een ATAG warmtepomp loopt de gasmeter stukken minder hard op of is er helemaal geen sprake meer van een gasrekening. Een warmtepomp kan een CV-ketel alleen volledig vervangen als het huis goed geïsoleerd is. Kies voor uw meest duurzame oplossing:

Hybride warmtepomp

Deze warmtepomp verwarmt op een CO2-neutrale manier uw huis. Uw (bestaande of nieuwe) cv ketel springt alleen bij als er sprake is van een lage buitentemperatuur of als de warmtevraag groter is dan de pomp biedt.

All-Electric warmtepomp

Voor een all-electric warmtepomp is geen aardgasaansluiting meer nodig en wordt warmte afgegeven via bijvoorbeeld het afgiftesysteem (bijvoorbeeld vloerverwarming). Deze oplossingen zijn zeer geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Water natuurlijk opwarmen met een zonneboiler

De hoogwaardige zonneboilers van ATAG zorgen voor een duurzame oplossing voor het natuurlijk verwarmen van water voor gebruik in huis. De zonneboilers functioneren altijd in combinatie met een Combi CV ketel.

Los van het feit dat een zonneboiler de energierekening drastisch verlaagd, komt u ook in aanmerking voor de zogenaamde Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).