Installatie of onderhoud van uw CV ketel

Een CV ketel is een van de meest gekozen opties om de centrale verwarming mee te regelen. Ideaal is om een CV ketel aan te schaffen die nauw aansluit bij uw situatie en wensen, maar zoeken kan gezien het grote aanbod lastig zijn. Denkt u hierbij aan variatie in kracht, rendement, prijs, garantie en onderhoudsfrequentie. Wij denken graag met u mee, zodat u hierin de optimale keuze kan maken. Gelukt? Dan zorgen wij ervoor dat uw nieuwe CV ketel geleverd en geïnstalleerd wordt.

Uw CV ketel onderhouden

Om veilig en zuinig gebruik van uw CV ketel te garanderen, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Wij checken graag voor u of uw CV ketel nog in orde werkt. BSI installatietechniek voert de volgende klussen op het gebied van onderhoud omtrent uw CV ketel voor u uit:

  • Het uitvoeren van een CO check.
  • Het uitvoeren van een rookgasanalyse.
  • Het vervangen van de pakkingen van de CV ketel.
  • Het schoonmaken van de verbrandingskamer.

Uw CV ketel vervangen

Wist u dat u uw CV ketel na ongeveer 15 jaar dient te vervangen? Een oude CV ketel leidt tot meer kosten in gas en in onderhoud; deze werkt na 15 jaar niet meer optimaal en heeft dan een stuk minder rendement. Dat houdt in dat de cv ketel meer gas gaat verbruiken om hetzelfde effect in warmte te bereiken.

Laat u rond dezelfde tijd ook uw rookgasafvoer vervangen. De rookgasafvoer voert schadelijke gassen af naar buiten; belangrijk dus dat deze niet verstopt raakt. 

Aanvulling op uw CV ketel

Om storingen te voorkomen, kan u een (magneet)filter bij u CV ketel laten plaatsen. Deze houdt troep vast en voorkomt zo dat het water vervuild wordt. Ook verzorgt BSI installatietechniek de plaatsing van koolstofmonoxidemelders om zo extra veiligheid te garanderen.

Welke CV ketel past bij uw huishouden?

BSI installatietechniek mag met trots ATAG Select Dealer dragen. Onze CV ketels zijn dan ook van ATAG afkomstig. Wij lichten graag twee van de best verkochte series toe, om u zo stukje op weg te kunnen helpen in het zoeken naar de juiste CV ketel.

De Allrounder in huis

De I serie bevat een zogenaamde economizer. Dit is een wisselaar, waarbij het water extra verwarmd wordt door de rookgassen. Deze CV ketels beschikken dan ook over een ontzettend hoog rendement.

Maximaal comfort 

De Q serie biedt optimaal comfort en is ideaal voor grotere huizen met bijvoorbeeld meerdere badkamers. Deze is namelijk groter, heeft meer kW vermogen en een extra boiler.